Vásárolnak a magyarok gyógyszert online?

  • 2016-10-28 00:00:00
  • Kutatás

Egy 2015-ös felmérés alapján Magyarországon az online vásárlók aránya 36%, legtöbbünk ruházati- és sportcikkeket vásárol, illetve utazási és üdülési szolgáltatásokat. De ma már lehetőségünk van arra is, hogy otthonunk kényelméből rendeljünk vitaminokat, gyógyhatású készítményeket és recept nélkül kapható gyógyszereket. 

 

Legfrissebb kutatásunkban az EgészségPanel közösségét arról kérdeztük, hogy milyen egészségügyi termékeket vásárolnak online. Ha pedig még nem vásároltak ilyen módon, akkor terveznek-e a jövőben. Az eredmények alapján kijelenthetjük, hogy a magyar vásárlók még mindig a hagyományos vásárlást preferálják az interneten keresztül történővel szemben.

 

Legtöbben vitaminokat és táplálékkiegészítőket vásárolnak, népszerűségi sorrendben a következők pedig a gyógyászati segédeszközök. 

 

 

De honnan vásároljunk? Fontos, hogy mindig körültekintően válasszuk ki azt a webshopot, ahonnan a készítményeket megrendeljük, mert böngészés közben sokszor belefuthatunk olyan oldalakba, amelyek nem ellenőrzöttek. Az Európai Bizottság a biztonság érdekében egy logót vezetett be a megbízható online gyógyszertárak azonosítására. A képre kattintva további információkat olvashat az európai szabályokról.

 

 

A megbízható webpatika: PharmaPlaza.hu

Ha biztonságos webshopból vásárolna, keresse fel a PharmaPlaza oldalát, mert

  • több mint 1700 terméket találhat meg egy helyen,

  • ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével rendelkezik,

  • havonta több mint 20 ezer látogatóval büszkélkedhet,

  • adott a szakgyógyszerésszel való kommunikációs lehetőség.